Trafic.ro

sâmbătă, 10 iulie 2010

Cât mai stă UDMR la guvernare?



Liderii UDMR par să se fi săturat de guvernare alături de PDL. Cel puţin asta reiese dintr-o scrisoare pe care György Frunda a trimis-o colegilor săi de partid, adunaţi în şedinţa CRU: "Conducerea UDMR, de la intrarea în Guvern, a avut mai multe decizii proaste care au contribuit la situaţia din comunitatea noastră. Scăderea pensiilor a fost anticonstituţională şi, totuşi, colegii mei au sprijinit initiaţiva Guvernului Boc. Se pare că uşor ne aliniem aşteptărilor PDL. Decizia a fost greşită şi a fost prezentată de Curtea Constituţională. Când ni s-a cerut sa îl demită pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ne-am aliniat PDL (...). Decizia noastră cea mai proastă a fost aportul la creşterea TVA şi scăderea salariilor". Contactat telefonic, Frunda a declarat că, dacă până în toamnă nu se revine asupra unor decizii, consideră că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, potrivit NewsIn. Preşedintele României l-a acuzat recent, în interviul său de la TVR, pe senatorul UDMR că a acţionat contra intereselor României, fiind promotorul modificării Legii ANI într-o formă în care Agenţia Naţională de Integritate nu mai are prea multe atribuţii.

vineri, 9 iulie 2010

Băsescu are dificultăţi cu guvernul Boc, nu cu Boc


În interviul de la TVR, Traian Băsescu a mărturisit că se află "într-o dificultate în relaţia cu Guvernul Boc", care "una a spus, alta a făcut". Nu, Băsescu nu e în dificultate cu Emil Boc, care, sărmanul, se străduieşte destul de mult să facă sluj în faţa preşedintelui, ci cu "Guvernul Boc". Ce înseamnă asta? Că în acest guvern există câţiva miniştri (tripleta BVB - Blaga, Videanu, Berceanu) care nu mai execută la timp şi integral ordinele venite de la Cotroceni. Atacurile preşedintelui din ultimul timp spre aceştia se îndreaptă, chiar dacă încă lucrurile nu sunt spuse chiar pe faţă. Nu întâmplător preşedintele repetă obsesiv că a dat guvernului "un termen de graţie până la 1 septembrie", pentru a implementa măreţele directive de austeritate. De asemenea, nu întâmplător repetă obsesiv că PDL trebuie să promoveze o nouă garnitură de politicieni în vederea viitoarelor alegeri legislative.

joi, 8 iulie 2010

CTP: Traian Băsescu şi pokerul mecanic


Referindu-se la afirmaţia lui Traian Băsescu, conform căreia nu se simte singur responsabil de soarta României, Cristian Tudor Popescu crede că preşedintele încearcă să se derobeze de răspundere, deoarece "nu trăieşte decât pentru a practica politica ca pe un joc de poker mecanic". Jurnalistul de la "Gândul" continuă: "E un joc gol de sens ce face dumnealui, de şase ani. Nu a făcut nimic palpabil în ţara asta decât să joace un joc mecanic cu păpuşi decolorate. Pe dânsul nu îl interesează că mai are un mandat, nu ştie ce să facă cu actualul mandat şi nu ştie de ce l-a câştigat. Nu vine cu nimic nou. Aceleaşi metode repetate pentru ca dânsul să apară deasupra oricărei bănuieli, pentru ca ceilalţi să fie vinovaţi. E un mecanism care la dânsul funcţionează orb". Comportamentul preşedintelui din ultima vreme nu face decât să confirme acest diagnostic, al eschivei lui Traian Băsescu în faţa oricărei umbre de responsabilitate.

miercuri, 7 iulie 2010

TVR sub PDL


Pohta ce-a pohtit Traian Băsescu, TVR, i s-a îndeplinit, cu vârf şi îndesat. Consiliul de administraţie al postului public de televiziune e dominat acum de oamenii preşedintelui, care vor putea imprima, fără nicio problemă, o politică editorială obedientă faţă de actuala putere. Rodica Culcer, care conduce acum departementul informativ de la TVR, i-a oferit lui Băsescu o emisiune, cu titlul "Ediţie specială!", în care preşedintele-jucător îşi va putea spune păsurile şi realizările (?!), se va răfui cu cei care nu sunt de acord cu măreţele sale directive şi îi va putea ataca pe moguli mai abitir decât la "Dan Diaconescu în direct" sau la "Naşul". Prin acapararea spaţiilor de emisie de la TVR de către PDL, mogulizarea televiziunilor trece într-o nouă etapă: mogulizarea pe bani publici.

marți, 6 iulie 2010

Ponta despre PDL: un partid fascist, fără nicio regulă a democraţiei


Într-un ton vehement, Victor Ponta a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău că "PDL este un partid fascist, fără nicio regulă a democraţiei, cu un lider suprem - Traian Băsescu. Dacă el zice să ne omoare pe toţi, ne omoară pe toţi. Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară e Băsescu şi democrat-liberalii", a declarat Victor Ponta. Liderul PSD a mai observat că "Traian Băsescu a scos România de pe şina unei dezvoltări normale" şi că "nu există nicio persoană care îl contrazică pe Băsescu, el este împotriva presei, împotriva Parlamentului, a tuturor. Chiar cred că Traian Băsescu reprezintă un foarte mare rău pentru ţară". În conferinţa de presă de la Zalău, Victor Ponta, citat de Mediafax, a mai spus că "acesta este adevăratul Traian Băsescu, cel din ultimele zile, care strigă la oameni şi e dispreţuitor, jignitor, care îi tratează pe oameni ca pe nişte servitori". Ponta criticase anterior comportamentul preşedintelui României faţă de sinistraţii din Moldova.

luni, 5 iulie 2010

Traian Băsescu, inundaţiile, ţaţele şi sinistraţii mincinoşi


Traian Băsescu a intrat în forţă, în stilul lui binecunoscut, în rolul de preşedinte-jucător la inundaţiile recente, unde s-a luptat nu atât cu apele, cât cu ţaţele, cu mogulii şi cu sinistraţii mincinoşi, manipulaţi atât de uşor de tonomatele mass-media. "Încetaţi să minţiti, că nu vă mai ascult. Nu vă luaţi după televiziuni" - a ţipat preşedintele la bieţii inundaţi, după ce, într-o vizită anterioară, o îndemnase pe o profesoară să renunţe la "ţăţisme". Aşadar nu guvernul e vinovat, pentru că nu a luat măsurile ce puteau preveni inundaţiile, ci oamenii care s-au lăsat atât de uşor inundaţi şi care mai au şi pretenţia ca statul să îi ajute.

duminică, 4 iulie 2010

Boc, roşiile, ouăle şi digurile (care nu sunt)


În loc de tradiţionala pâine şi tradiţionala sare, locuitorii României încep să îi primească pe guvernanţi cu ouă şi roşii. Emil Boc a fost vânat (cum citim pe realitatea.net) de câţiva membri ai PNŢCD, cu ouă şi roşii, la Galaţi. Exasperarea, firească, a populaţiei începe să se manifeste şi în acest fel. Mai grav mi se pare altceva, un fapt relatat de ziarul Cotidianul: banii pe care guvernul Tăriceanu îi alocase pentru indiguiri au fost, pur şi simplu, redirecţionaţi de guvernul Boc spre pomeni electorale (săli de sport cu dedicaţie etc). Aşa că furia oamenilor are de ce să se îndrepte spre guvernul condus de Emil Boc, ale cărui iniţiative par lipsite tot mai mult de viziune, de inspiraţie, de eficacitate.

Ce mai face România?!

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate